Logo sommerfugl

mandag den 7. januar 2008

Seriøse unge

Odsherred byvåben
En af dagens nyheder undrede mig. I artiklen Skoler giver elever mundkurv på (og Skoleelever rystede over mundkurv) fortæller Politiken at nogle skoler i Odsherred Kommune forbyder sine elever at udtale sig til medierne om politiske spørgsmål. Baggrunden er en sag omkring skoleskift efter 6. eller 7. klasse. En af skolebestyrelsesformændene siger "Dybest set mener jeg ikke, at eleverne kan tage stilling i den slags spørgsmål".

Ungexpressen
Velkommen til nutiden.

Et nystartet projekt - Ungexpressen.dk - inviterer netop børn og unge fra den alder til at deltage i samfundsdebatten, ved at formidle nyheder skrevet af og for unge. Godt initiativ. Som så mange andre steder handler det, også her, om at tale til mennesker hvor de er, i stedet for at lukke kommunikationen gennem at tale hen over hovedet på nogen.

Det handler netop om også at tage børn og unge seriøst, ikke bede dem "tie når de voksne taler". Alle emner må være åbne for dialog. Det er alt for udbredt at teenagere har svært ved at få voksne i tale, f.eks. også om et emne som døden. Også dette emne er det nødvendigt at tale om Det mindsker risikoen for at det bliver for sent.

Livet er noget meget seriøst, også for unge.

0 comments:

Logo sommerfugl